Het front dichtbij

Oekraïne. Dichtbij het front.

In de week van 22 augustus kwam er opnieuw een zending van Stichting Serafim in Oekraïne aan. Dit keer betrof het een zending van voedsel, medicijnen, matrassen en desinfectiemiddelen. Een van de adressen dat werd aangedaan was een instituut voor mensen met een verstandelijke beperking.

Door de aanwezigheid en de hulp van Oekraïense militairen kwamen wij tot het besef hoe dicht onze goederen bij het oorlogsfront aldaar worden afgeleverd. Deze wetenschap maakt ons nog standvastiger in ons streven om  te zorgen dat de stroom hulpgoederen door blijft gaan.

Uw hulp en ondersteuning, met een financiële bijdrage of goederen, zijn nog steeds van harte welkom. 

Oekraïne in de regio Cernauty.

Voedsel, zeep en desinfectiemateriaal bestemd voor de Oekraïense militairen.

Kindertehuis Snyatin.

Centrum voor kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking. De leeftijd varieert van 4 tot 35 jaar.

Facebook
WhatsApp
LinkedIn

Hitteplan

Oorlog en noodhulp kennen geen hitteplan

De meeste mensen genieten momenteel van een welverdiende vakantie en van een prachtige zomer. Een zomer die temperaturen aanneemt  die vragen om een hitteplan. Activiteiten worden ingekort, verplaatst of zelfs afgelast. 

Helaas geldt dit niet voor de ‘activiteiten’ in Oekraïne, alwaar de oorlog zich niet tegen laat houden door vakantie of door een hitteplan. Nog steeds vallen er vele slachtoffers en is de roep om hulp ontzettend groot.

Stichting Serafim en haar vrijwilligers trotseren daarom het hitteplan, omdat het moet! Opnieuw hebben wij, dankzij de gulle gift aan goederen en de hulp van vele handen, weer een vrachtwagen volgeladen richting Roemenië kunnen laten afreizen. In totaal gaan er 33 pallets met ontsmettingsmiddelen, matrassen, kleding, meubeltjes, stoelen en rolstoelen via Roemenië naar hun eindbestemming: Oekraïne! 

Hoewel wij ontzettend blij en dankbaar zijn voor al die goederen en al die helpende handen, zouden wij er alles voor over hebben als er een permanent hitteplan kwam voor Oekraïne. Dat de afschuwelijke activiteiten daar werden afgelast, pronto!

Zolang dat plan er niet is, niet voor Oekraïne en in al die andere landen waar de nood hoog is, gaan wij onverminderd door. Daar is geen hitteplan tegen opgewassen.

Samen voor de ander

Samen voor de ander

Het verlenen van hulp zit Stichting Serafim in de genen. Behulpzaam zijn, zonder daar iets voor terug te verlangen: daar gaat het om! Maar, om overal op deze wereld en op deze schaal mensen in nood helpen, zijn helpende handen nodig. Gelukkig helpen iedere dag weer een aantal mensen geheel vrijwillig mee aan onze projecten. Onze vrijwilligers.

Maar er zijn ook anderen die, wanneer wij extra handen nodig hebben, altijd voor ons klaarstaan. Marjo Hoedemaker is zo’n rots in de branding. Met zijn eigen foundation zet hij zich al jaren in voor Aziatische olifanten in Sri Lanka (www.marjohoedemaker.nl). Hij woont en werkt al 60 jaar in Dierenpark Amersfoort. Wat heeft die inzet voor olifanten te maken met hulp aan mensen, zult u zich afvragen.

Wel, met diezelfde passie en gedrevenheid steekt Marjo, samen met een aantal mensen uit het Amersfoortse Dierenpark, de handen uit de mouwen voor Stichting Serafim. Deze fantastische groep staat altijd voor ons klaar. Wanneer Marjo onze hulp nodig heeft dan zijn wij er voor hem.

Of het nu gaat om de mens of om de natuur: Omzien naar elkaar, onboetvaardig, daar gaat het om! Daar zetten wij samen alles op in. 

Wilt u ons ook helpen, misschien wel als vrijwilliger? Graag!

Bel ons eens voor een afspraak of kom langs aan de Hamersveldseweg in Leusden. De koffie staat klaar. 

U vindt onze contactgegevens elders op deze website.

Marjo haalt een rolstoel op bestemd voor Togo.

Oekraïne nieuws

Juni 2022.

Stichting Serafim houdt zich op dit moment voornamelijk bezig met hulp aan Oekraïne.

Door inzameling van o.a. voedsel, medicijnen, verbandmiddelen, fietsen en matrassen bieden wij hulp aan onze medemensen daar.

Via onze eigen organisatie Fundazia Serafim Romania zijn wij in staat al deze goederen over de grens in Oekraïne te krijgen.

Facebook
LinkedIn
WhatsApp