India

  Wij werken al jaren samen met mevrouw Chinnamma Mampuzhacksl-Varikat. In mei 2016 hebben wij haar kunnen helpen met een project om toiletpotten aan te schaffen.

  De opbrengst van €2.000,00 van onze kerstmarkt 2016 hebben wij gedoneerd aan de Public School Mother Theresa, van Father Joseph Nirapel voor de toiletten in het dorp Ladankavala.

  PROJECT PAYYAVOOR -KANNUR(DT), KERALA(ST)

  SERAFIM BUURTHUIS IN INDIA

  Met Mevrouw Chinnamma Mampuzhacksl-Varikat, vrijwilligster van onze stichting, zijn wij jaren geleden begonnen met het opzetten van een buurthuis. Hier vinden allerlei activiteiten plaats om de ontwikkeling van de mensen te bevorderen. Naaimachines zijn aangeschaft, zodat de vrouwen gezamenlijk kleding kunnen gaan maken en elkaar les kunnen geven. Hierdoor wordt hun positie versterkt. Voor de ouderen is het buurthuis een ontmoetingspunt en voor hen is er hulp in de vorm van medicijnen of medische hulpmiddelen. De mensen kunnen hier o.a. hun bloeddruk op laten meten. Veel inwoners zijn zo arm, dat ze geen toiletten hebben. Serafim heeft er intussen voor gezorgd dat er drie toiletruimtes(blokken) zijn gebouwd voor gemeenschappelijk gebruik. Het verbeteren van de sociale hygiëne is een van de effectiefste methoden om ziekten in een ontwikkelingsland te bestrijden. Binnenkort komen er meer toilet- en wasfaciliteiten. Naast het buurthuis is er een kleine winkel gebouwd, waar de dorpsbewoners hun lokale spulletjes en hun eerste levensbehoeften voor een gering bedrag kunnen aanschaffen.

  In maart 2010 is Serafim begonnen met de aanleg van een weg tussen de winkel, het buurthuis en de ”arme bewonerswijk”. Verder is Serafim bezig met nieuwe waterputten, watermotoren, de bouw van huisjes, elekta en-toiletaanleg.
  November 2010 t/m maart 2011. Serafim blijft investeren in “de armen” van Payyavoor. Dit keer is er geld voor dakreparaties, bijdragen in studiekosten o.a voor vepleegkundigen en verstrekking van medische hulpmiddelen. Verder worden de nog resterende aan te leggen basis water- en toiletvoorzieningen gerealiseerd. Alle sanitaire basisvoorzieningen zijn bijna af. Mede door alle door Serafim ontplooide activiteiten op dit gebied, is de lokale overheid actiever geworden en verleent inmiddels bij de aanleg van water -en toiletvoorzieningen voor “de armen” mondjesmaat haar steun.

  Nog steeds verkeren de armen van Payyavoor in ’n ernstige achterstandspositie en moeten er door Serafim projecten opgezet worden ten behoeve van het voorzien in levensonderhoud van families.