Peer Buters, 27 oktober 1936 – 23 april 2016

  Peer Buters is overleden. Ja, Peer Buters is hier niet meer. Als vrijwilliger van Serafim was hij lang actief. Velen van ons zagen hem, elk jaar moeizamer, binnenkomen; hoorden hem aan met zijn scherpte geest en zijn gevoel voor humor. Hij had overal zijn mening over en liet die ook duidelijk horen.

  Zijn laatste jaren werd hij steeds meer gehinderd door zijn fysieke klachten; hij bleef tot zijn laatste ademtocht zich verzetten tegen zijn afhankelijkheid. Een eigenzinnig mens is heengegaan.

  Met die eigenzinnigheid maakte hij het zichzelf ook niet makkelijk. Toch, die eigenzinnigheid was iets dat Serafim raakte, of anders gezegd, de eigenzinnigheid van Serafim raakte hem. Voor doorzetters had hij een intuïtieve waardering, al moest je die waardering steeds blijven verdienen Daarmee en daarom kon hij steeds meer een betekenisvol mens worden voor Serafim. Elke dinsdag was hij er om advies te geven, mee te denken en koffie te drinken. De laatste periode kwam hij met rollator en al toch nog in zijn eigen kantoor zitten en maakte bouwtekeningen van zijn ideeën voor Serafim. Tevens begreep hij in de laatste jaren van zijn leven dat de glorie van “zijn” notarispand op de Hamersveldseweg voortgezet kon worden als pand van Serafim. Ook in deze tijd heeft hij hier met hart en ziel aan gewerkt.

  Peer, we zijn blij dat je nu in de Heer verlost ben van al je geworstel. Dat je in de Liefde van God voor eeuwig mag uitrusten.

  Edward Skubisz
  Namens bestuur Serafim